Behandelingen

“Fysiotherapie de Oversteek biedt u diverse specialisaties en behandelmogelijkheden”

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en BIG-geregistreerd.

Al onze behandelingen zijn er op gericht om u ook daadwerkelijk voor langere tijd van uw klachten af te helpen of te verminderen. Er wordt verder gekeken dan enkel uw symptomen, bij iedere klacht wordt de bron/oorzaak aangepakt en niet alleen het gevolg, compensatiestrategieën uitgeschakeld en externe factoren (werk- en slaaphouding, stress etc.) nader bekeken om te zorgen voor een écht blijvend herstel. 

Binnen het CWZ zijn er diverse samenwerkingsverbanden mogelijk met verschillende artsen en disciplines wat zorgt voor optimale mogelijkheden voor iedere cliënt. 

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_Adviesgesprek.png

Algemene (sport)fysiotherapie

Fysiotherapie_de_Oversteek_Twan_Schwanen

U kunt bij Fysiotherapie de Oversteek terecht voor al uw klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Samen met u gaan we een plan van aanpak opstellen welke vorm van therapie geschikt is voor uw klachten. Van artose tot hoofdpijn en van rugklachten tot revalidatietrajecten, wij hebben voor al uw klachten een passende behandeling. Onze behandelkamers zijn uitgerust om u alle mogelijke fysiotherapiebehandelingen te bieden.

Met een ex-topsporter en een golffysiotherapeute bent u ook voor al uw sportgerelateerde klachten op het juiste adres! Tevens hebben we nauwe contacten met sportarts dr. R. Vesters van het CWZ en arts van het Nederlands Volleybalteam.

 

Mulligan Concept

Fysiotherapie_de_Oversteek_Mulligan_Copncept_Nijmegen_Noord

Het Mulligan Concept is een methode om gewrichten te mobiliseren. De methode is ontwikkeld door de Nieuw- Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan. Het doel van de behandeling volgens het Mulligan Concept is het op een pijnloze wijze herstellen van de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht en de weke delen. In de gangbare manuele therapie zijn de mobilisatie technieken meestal passief, dat wil zeggen de therapeut voert ze uit, de patiënt ondergaat ze. Bij de Mulligan technieken worden van de patiënt actieve bewegingen gevraagd, terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt. Door op deze manier in de beperkte richting te bewegen, treedt vaak in korte tijd een spectaculaire verbetering op in de beweeglijkheid van het gewricht. Deze techniek is wereldwijd bekend geworden als MWM: mobilisation with movement. Voor elk gewricht in het lichaam, inclusief de gewrichten van de wervelkolom zijn deze actieve, pijnvrije mobilisaties mogelijk.

Al onze therapeuten hebben de volledige A-, B-, en C-cursus gevolgd. 

Fysiotherapie_de_Oversteek_Mulligan_Concept_Rene_Claassen_Nijmegen
Cath, Christine en Twan met docent Rene Claassen na afronden Mulligan Concept ABC-cursus

Dry Needling

Dry Needling Fysiotherapie de Oversteek Nijmegen Noord Oosterhout pijn rugklachten

Door overbelasting, stress of houdingsproblematiek kunnen zich afvalstoffen ophopen in uw spieren en de spier uit balans raken welke zich uit in ‘knopen’, oftewel triggerpoints. Hierdoor kunnen uw spieren stijf of vermoeid aanvoelen, maar kan het zelfs leiden tot tintelingen, (hoofd)pijn of verminderde kracht. Door middel van Dry Needling kunnen we deze triggerpoints aanprikken, waarbij een korte spiersamentrekking ontstaat, ‘de twitch’. Hiermee herstelt de spierfunctie zich weer, treedt ontspanning van de spier op en werkt het bevorderend voor de doorbloeding en pijndempend. 

 

Medical taping

Medical taping is geen behandeling op zich, maar wordt als combinatiebehandeling aangeboden en kan het herstel bevorderen en een spier of gewricht extra ondersteunen. Medical taping werkt pijndempend, verstevigend, ontspannend en bevordert de doorbloeding voor een beter herstel. Medical taping kan tevens gebruikt worden bij oedeemklachten en hooikoorts.

 

DAVID-therapie

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_wervelkolom

Rugpijn is de meest voorkomende en recidiverende klacht in onze samenleving. Met de geavanceeerde DAVID-apparatuur is er nu een effectieve oplossing gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. De apparatuur is ontwikkeld om compensaties uit te schakelen en op een functionele wijze de mobiliteit, kracht en coordinatie van uw rug weer te optimaliseren.

Oefentherapie

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_wervelkolom

Oefentherapie is essentieel voor uw herstel. U zult ook thuis zelf aan de slag moeten gaan met de oefeningen die wij met u uitvoeren in onze oefenzaal of als huiswerk meegeven. De oefeningen zijn specifiek op uw klachten afgestemd, gericht op mobiliteit, kracht en stabiliteit.

Bij revalidatietrajecten na een operatie maken we een persoonlijk plan van aanpak. Kijkend naar uw persoonlijke einddoelen en belastbaarheidheidsniveau werken we naar volledig herstel.

Is een sportschool u net een stap te ver of wilt u gewoon goede, deskundige en persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut? Wij hebben kleinschalige oefengroepen (4-6 personen) voor ieder niveau en voor ieder doel.

Bekkentherapie

Bekkenpijn kan ontstaan door een klap of val op het bekken waardoor de botdelen van het bekken niet goed meer sluiten of gedurende de zwangerschap waarbij de banden en kapsel van het bekken losser worden welke kan leiden tot instabiliteits of zelfs asymmetrie. Dit kan pijnklachten aan bil, bekken en onderrug tot gevolg hebben, al dan niet met uitstraling naar de benen. Door middel van de bekkentherapie volgens C. Röst wordt gewerkt aan het herstel van de symmetrie van het bekken en toename van stabiliteit, waardoor pijnverlichting optreedt.
Al onze therapeuten zijn opgeleid voor bekkenpijn.

 

Bewegingsanalyse wervelkolom

Medi Mouse Nijmegen Noord Fysiotherapie de oversteek scan pijn Oosterhout

Met de Medi-Mouse maken we een bewegingsanalyse van uw wervelkolom. Het brengt de beweeglijkheid van uw wervels in kaart en kan objectief laten zien waar zich afwijkingen of stoornissen bevinden. Hierdoor kunnen klachten worden verklaard, waar u al jarenlang mee loopt en welke op een MRI-scan of röntgenfoto niet zichtbaar zijn. Wij geloven niet in ‘u moet er maar mee leren leven’, we zoeken naar een juiste behandelmethode voor uw klachten.

 

 

Niet verzekerd voor fysiotherapie?

Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent maar toch graag bij ons in behandeling wilt komen biedt Fysiotherapie de Oversteek u de Fit-optie aan. Hierdoor wordt de zorg die u nodig heeft toch betaalbaar.  De Fit-optie is er in diverse vormen en voorkomt dat u in een keer grote bedragen moet betalen en biedt zelfs oplopende fiscale voordelen. Voor meer informatie hierover of onze behandelingen, vraag uw fysiotherapeut of bel 06-40180184.

“Heeft u vragen over een behandelmethode, stel uw vraag via info@fysiotherapiedeoversteek.nl”